TAIJI BAILONG BAL
111

 

INTERNATIONALE TAIJI BAILONG BAL TRAINERS-OPLEIDING

 


TBB BAL –TRAINING in CHINA!
Zeer bijzondere nieuwe sport, voor jong en oud!
Voor iedereen toegankelijk.

Ervaring niet vereist.

TAIJI BAILONG BAL (TBB)

Taiji Bailong Bal is een nieuwe bewegingsvorm/balsport, die qua spiergebruik aantrekkelijk is en beetje overeenkomt met westerse balsporten zoals b.v. tafeltennis, badminton en volleybal. Tegelijkertijd is het ook een “filosofische” vorm van bewegen; het belichaamt in iedere situatie het “dialektische”denken van de Chinese filosofie. Wil men de bal “voortbewegen”, dan geschiedt dit niet zoals bij tafeltennis door de bal tegemoet te gaan, maar het geschiedt door meebewegende, ronddraaiende bewegingen.

Taiji Bailong Bal is een actuele, nieuwe sport, geboren met een Taiji karakter. Het draagt de gedachten en de essentie van Taiji in zich, evenals de westerse balsport-elementen, en laat deze beide werelden tot een eenheid versmelten.

Taiji Bailong Bal is een nieuwe bewegingsvorm, welke een typisch Chinees volksgevoel in zich draagt en die zich van andere “slagbalsporten” onderscheidt, door de spiraalvormige- ronddraaiende bewegingen.
Taiji Bailong Bal vertegenwoordigt zowel de Traditionele Chinese Bewegingsleer, als ook het karakter van de tegenwoordige atletische sporten. Het is een afwisselende en variabele bewegings-sport met een volkskarakter. Het is gezondheidsbevorderend , brengt plezier en gezelligheid met zich mee, en laat tevens atletische en elegante bewegingen zien.

De bewegingen van Taiji Bal zijn losmakend en ontspannend, natuurlijk en ongedwongen, esthetisch en groots, zodat het het aanschouwen waard is en bovendien ook leerzaam. De speler heeft bij het leren en oefenen veel ontplooiingsvrijheden en ontwikkelingsmogelijkheden, zodat het sportonderwijs veel plezier en genoegen met zich meebrengt. Een voordeel van deze sport is, dat door de gooier/vanger slechts geringe kracht gebruikt wordt voor de rondslingerende, boogvormige en zwaaiende bewegingen. Daar de bal geen directe harde stoot krijgt, heeft de speluitrusting ook een lange levensduur. Het heeft tevens een geringe aanschafprijs en geen onderhoudskosten. Omdat de bal een gewicht heeft van ca. 55 gram, is het spel ook niet zo weer/wind-gevoelig zoals dat bij badminton en tafeltennis wel het geval is. Een ander voordeel is de benodigde plaats bij dit spel. Het is zeer variabel naar gelang je eigen voorkeur, van een professionele sportplek, park, binnenplaats tot in de sporthal of je eigen woning. Taiji Bailong Bal kan in verschillende kombinaties gespeeld worden, alleen, met twee of in een groep.

TBB TRAINERS- OPLEIDING

De Vereniging Taiji Bailong Bal Association e.V. biedt uit naam van Prof. Bai Rong en in samenwerking met het Laoshan Centrum in China de 1e Internationale Taiji Bailong Bal opleiding in China aan.
Doel van deze twee-weekse opleiding van de gekwalificeerde Europese (pioniers)trainers (amateursniveau) van Prof. Bai Rong is, dat deze trainers in de toekomst uit naam van Prof. Bai Rong en de Vereniging Taiji Bal Association e.V. deze sport in Europa zullen verspreiden. Op langere termijn zal met deze opleiding de kans geboden worden, de trainer een hoger niveau opleiding aan te bieden, zodat de verder opgeleide trainer uit naam van de uitvinder en de Taiji Bal Ass. e. V. ook trainers kan opleiden.
De Taiji Bailong Bal trainer wordt in 3 stappen onderverdeeld :

-Stap 1 : trainer (amateurniveau)
-Stap 2 : trainer ( middel niveau)
-Stap 3 : trainer ( professioneel niveau)

Met iedere hogere stap wordt een ander niveau op filosofisch en theoretisch denken en beheersen van speltechnieken bereikt. Bij de 1e stap zullen de lessen in het teken staan van o.a. de basis-oefeningstechnieken, zonder en met racket, Taiji-theorie en authentieke Taiji-bewegingen. Deze lessen worden door de uitvinder zelf gegeven. Het enkelspel staat hier op de voorgrond, alsook swingtechnieken voor het spel met meerdere spelers. Met een succesvol afsluitings-examen wordt een certificaat uitgereikt, waarmee de opgeleide trainer in de positie is, derden in het Taiji Bailong Bal basis-spel te introduceren en te begeleiden.

Alle voordelen van deze opleiding samengevat:
- uitbreiding van je eigen aanbod
- nieuwe inkomstenbron door lesgeven in TBB
- het direct leren van de uitvinder zelf t.w. Meester Prof. Bai Rong
- onderwezen worden in veelomvattende handtechnieken
- beter en intenser ervaren en verstand krijgen van de Taiji-kracht
- het leren kennen van mensen, intergreren in een netwerk
- eigen gezondheidsonderhoud en verzorging
- snelle populariteitsfactor in Europa
- pionier in Europa zijn /worden
- deze sport past bij jong en oud (zowel tot betrekking als trainer,
   alsmede leerling)
- grote doelgroep van deze sport(jong-oud, gezonde mensen, mensen met    lichamelijke belemmeringen, chronische ziekten etc.)
- tweezijdige toepassing, dus ook zeer geschikt voor linkshandigen
- jezelf openstellen tot het leren van nieuwe inzichten
- trainer worden en later de mogelijkheid hebben zelf trainers op te leiden
- het bekijken en beleven van TBB ontwikkelingen in China
- intensieve training
- ideale omgeving om het te leren t.w. het Laoshan Centrum, met    overheerlijke maaltijden, mooie omgeving,
   gastvrijheid en goede atmosfeer
- China beleven


 

Informatie :

Therese van Dijk-Damen
Monsterseweg 81
2691 JD ’s-Gravenzande
Tel. 0174-418753
thereselaoshan@hotmail.com


Taiji Bailong BalL Association e.V.
Aanspreekpunt : Xiaofei Sui
Heidberg 10
22301 Hamburg
Tel. : 0049-40-27167932
Fax.: 0049-40-27167933
info@taijiball.com
www.taijiball.com

 
   
 
 
top